Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Çanakkale Uygulamalı Bilimler Fakültesi Gıda Teknolojisi Bölümü Ders Listesi | |||||||||||
1. Yarıyıl | 2.Yarıyıl | ||||||||||
Zorunlu Dersler | Zorunlu Dersler | ||||||||||
Kodu | Dersin Adı | T | U | K | AKTS | Kodu | Dersin Adı | T | U | K | AKTS |
ATA-1001 | Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I | 2 | 0 | 2 | 1 | ATA-1002 | Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II | 2 | 0 | 2 | 1 |
TDİ-1001 | Türk Dili I | 2 | 0 | 2 | 1 | TDİ-1002 | Türk Dili II | 2 | 0 | 2 | 1 |
GTE-1003 | Genel Kimya | 2 | 2 | 3 | 6 | GTE-1008 | Temel Bilgi Teknolojileri | 1 | 2 | 3 | 5 |
GTE-1005 | Genel Biyoloji | 2 | 0 | 2 | 4 | GTE-1012 | Genetik | 2 | 0 | 2 | 4 |
GTE-1009 | Matematik | 2 | 0 | 2 | 5 | GTE-1014 | Organik Kimya | 2 | 2 | 3 | 6 |
GTE-1011 | Gıda Teknolojisine Giriş | 3 | 0 | 3 | 6 | GTE-1016 | Genel Mikrobiyoloji | 2 | 2 | 3 | 6 |
GTE-1013 | Fizik | 2 | 0 | 2 | 5 | GTE-1018 | İstatistiksel Yöntemler | 2 | 0 | 3 | 5 |
YDİ-1001 | Yabancı Dil I (İngilizce) | 2 | 0 | 2 | 2 | YDİ-1002 | Yabancı Dil II (İngilizce) | 2 | 0 | 2 | 2 |
3. Yarıyıl | 4. Yarıyıl | ||||||||||
Zorunlu Dersler | Zorunlu Dersler | ||||||||||
Kodu | Dersin Adı | T | U | K | AKTS | Kodu | Dersin Adı | T | U | K | AKTS |
GTE-2003 | Gıda Kimyası I | 3 | 0 | 3 | 4 | GTE-2004 | Gıda Kimyası II | 3 | 0 | 3 | 4 |
GTE-2007 | Biyokimya | 3 | 0 | 3 | 4 | GTE-2010 | İş Sağlığı ve Güvenliği II | 2 | 0 | 2 | 2 |
GTE-2009 | İş Sağlığı ve Güvenliği I | 2 | 0 | 2 | 2 | GTE-2022 | Gıda Ekonomisi | 2 | 0 | 2 | 4 |
GTE-2021 | Gıda Mikrobiyolojisi | 2 | 2 | 3 | 4 | GTE-2024 | Endüstriyel Mikrobiyoloji | 2 | 0 | 2 | 4 |
GTE-2029 | Gıda Analiz Yöntemleri I | 2 | 2 | 3 | 4 | GTE-2032 | Gıda Analiz Yöntemleri II | 2 | 2 | 3 | 4 |
Seçmeli Dersler | Seçmeli Dersler | ||||||||||
GTE-2011 | Mesleki İngilizce I | 2 | 0 | 2 | 4 | GTE-2012 | Mesleki İngilizce II | 2 | 0 | 2 | 4 |
GTE-2017 | Organik Gıda ve Tarım | 2 | 0 | 2 | 4 | GTE-2020 | Gıda İşleme İlkeleri | 2 | 0 | 2 | 4 |
GTE-2023 | Grafik ve Sunum Teknikleri | 2 | 0 | 2 | 4 | GTE-2026 | Gıda ve Halk Sağlığı | 2 | 0 | 2 | 4 |
GTE-2025 | Moleküler Biyoloji Uygulamaları | 2 | 0 | 2 | 4 | GTE-2028 | Gıda Allerjenleri | 2 | 0 | 2 | 4 |
GTE-2027 | Pazarlama ve Reklam Stratejileri | 2 | 0 | 2 | 4 | GTE-2030 | İşletme Yönetimi ve Organizasyon | 2 | 0 | 2 | 4 |
GTE-2034 | Kariyer Planlama | 2 | 0 | 2 | 4 |
5. Yarıyıl | 6. Yarıyıl | ||||||||||
Zorunlu Dersler | Zorunlu Dersler | ||||||||||
Kodu | Dersin Adı | T | U | K | AKTS | Kodu | Dersin Adı | T | U | K | AKTS |
GTE-3001 | Gıda Biyoteknolojisi | 3 | 0 | 3 | 4 | GTE-3022 | İçecek Teknolojisi | 2 | 2 | 3 | 3 |
GTE-3009 | Su Ürünleri ve İşleme Teknolojileri | 2 | 2 | 3 | 4 | GTE-3024 | Süt Ürünleri Teknolojisi | 2 | 2 | 3 | 4 |
GTE-3023 | Süt Teknolojisi | 2 | 0 | 2 | 4 | GTE-3026 | Fermente Ürün Teknolojisi | 2 | 2 | 3 | 3 |
GTE-3025 | Beslenme İlkeleri | 2 | 0 | 2 | 3 | GTE-3028 | İşletmelerde Hijyen Uygulamaları | 3 | 0 | 3 | 3 |
GTE-3027 | Meyve ve Sebze Teknolojileri | 2 | 0 | 2 | 3 | GTE-3030 | Gıda Kalite Yönetimi | 2 | 2 | 3 | 4 |
GTE-3042 | Staj (30 iş günü) | 0 | 0 | 0 | 4 | ||||||
Seçmeli Dersler | Seçmeli Dersler | ||||||||||
GTE-3011 | Özel Gıdalar Teknolojisi | 2 | 0 | 2 | 4 | GTE-3032 | Meyve ve Sebze Ürünleri Teknolojisi | 2 | 0 | 2 | 3 |
GTE-3013 | Gıda Endüstrisi ve Çevre | 2 | 0 | 2 | 4 | GTE-3034 | Gıda Lojistiği | 2 | 0 | 2 | 3 |
GTE-3015 | Fonksiyonel Gıdalar | 2 | 0 | 2 | 4 | GTE-3036 | Geleneksel Gıdalar | 2 | 0 | 2 | 3 |
GTE-3021 | Tüketici Davranışları | 2 | 0 | 2 | 4 | GTE-3038 | İnsan Kaynakları Yönetimi | 2 | 0 | 2 | 3 |
GTE-3029 | Hazır Yemek Teknolojsi | 2 | 0 | 2 | 4 | GTE-3040 | Enzim Bilimi | 2 | 0 | 0 | 3 |
GTE-3031 | Mikrobiyolojik Analiz Yöntemleri | 2 | 0 | 2 | 4 |