Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Çanakkale Uygulamalı Bilimler Fakültesi
Gıda Teknolojisi Bölümü

Ders Listesi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi  Çanakkale Uygulamalı Bilimler Fakültesi Gıda Teknolojisi Bölümü Ders Listesi 
1. Yarıyıl   2.Yarıyıl
Zorunlu Dersler Zorunlu Dersler
Kodu Dersin Adı T U K AKTS Kodu Dersin Adı T U K AKTS
ATA-1001 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I 2 0 2 1 ATA-1002 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II  2 0 2 1
TDİ-1001 Türk Dili I 2 0 2 1 TDİ-1002 Türk Dili II 2 0 2 1
GTE-1003 Genel Kimya  2 2 3 6 GTE-1008 Temel Bilgi Teknolojileri 1 2 3 5
GTE-1005 Genel Biyoloji 2 0 2 4 GTE-1012 Genetik 2 0 2 4
GTE-1009 Matematik  2 0 2 5 GTE-1014 Organik Kimya  2 2 3 6
GTE-1011 Gıda Teknolojisine Giriş 3 0 3 6 GTE-1016 Genel Mikrobiyoloji  2 2 3 6
GTE-1013 Fizik 2 0 2 5 GTE-1018 İstatistiksel Yöntemler 2 0 3 5
YDİ-1001 Yabancı Dil I (İngilizce) 2 0 2 2 YDİ-1002 Yabancı Dil II (İngilizce) 2 0 2 2
3. Yarıyıl 4. Yarıyıl
Zorunlu Dersler Zorunlu Dersler
Kodu Dersin Adı T U K AKTS Kodu Dersin Adı T U K AKTS
GTE-2003 Gıda Kimyası I 3 0 3 4 GTE-2004 Gıda Kimyası II 3 0 3 4
GTE-2007 Biyokimya 3 0 3 4 GTE-2010 İş Sağlığı ve Güvenliği II 2 0 2 2
GTE-2009 İş Sağlığı ve Güvenliği I 2 0 2 2 GTE-2022 Gıda Ekonomisi 2 0 2 4
GTE-2021 Gıda Mikrobiyolojisi 2 2 3 4 GTE-2024 Endüstriyel Mikrobiyoloji 2 0 2 4
GTE-2029 Gıda Analiz Yöntemleri I 2 2 3 4 GTE-2032 Gıda Analiz Yöntemleri II 2 2 3 4
Seçmeli Dersler Seçmeli Dersler
GTE-2011 Mesleki İngilizce I 2 0 2 4 GTE-2012 Mesleki İngilizce II 2 0 2 4
GTE-2017 Organik Gıda ve Tarım 2 0 2 4 GTE-2020 Gıda İşleme İlkeleri 2 0 2 4
GTE-2023 Grafik ve Sunum Teknikleri 2 0 2 4 GTE-2026 Gıda ve Halk Sağlığı 2 0 2 4
GTE-2025 Moleküler Biyoloji Uygulamaları 2 0 2 4 GTE-2028 Gıda Allerjenleri 2 0 2 4
GTE-2027 Pazarlama ve Reklam Stratejileri 2 0 2 4 GTE-2030 İşletme Yönetimi ve Organizasyon 2 0 2 4
            GTE-2034 Kariyer Planlama 2 0 2 4
5. Yarıyıl 6. Yarıyıl
Zorunlu Dersler Zorunlu Dersler
Kodu Dersin Adı T U K AKTS Kodu Dersin Adı T U K AKTS
GTE-3001 Gıda Biyoteknolojisi 3 0 3 4 GTE-3022 İçecek Teknolojisi 2 2 3 3
GTE-3009 Su Ürünleri ve İşleme Teknolojileri 2 2 3 4 GTE-3024 Süt Ürünleri Teknolojisi 2 2 3 4
GTE-3023 Süt Teknolojisi 2 0 2 4 GTE-3026 Fermente Ürün Teknolojisi 2 2 3 3
GTE-3025 Beslenme İlkeleri 2 0 2 3 GTE-3028 İşletmelerde Hijyen Uygulamaları 3 0 3 3
GTE-3027 Meyve ve Sebze Teknolojileri 2 0 2 3 GTE-3030 Gıda Kalite Yönetimi 2 2 3 4
            GTE-3042 Staj (30 iş günü) 0 0 0 4
Seçmeli Dersler Seçmeli Dersler
GTE-3011 Özel Gıdalar Teknolojisi 2 0 2 4 GTE-3032 Meyve ve Sebze Ürünleri Teknolojisi 2 0 2 3
GTE-3013 Gıda Endüstrisi ve Çevre 2 0 2 4 GTE-3034 Gıda Lojistiği 2 0 2 3
GTE-3015 Fonksiyonel Gıdalar 2 0 2 4 GTE-3036 Geleneksel Gıdalar 2 0 2 3
GTE-3021 Tüketici Davranışları 2 0 2 4 GTE-3038 İnsan Kaynakları Yönetimi 2 0 2 3
GTE-3029 Hazır Yemek Teknolojsi 2 0 2 4 GTE-3040 Enzim Bilimi 2 0 0 3
GTE-3031 Mikrobiyolojik Analiz Yöntemleri 2 0 2 4            
7. Yarıyıl 8. Yarıyıl
Zorunlu Dersler Zorunlu Dersler
Kodu Dersin Adı T U K AKTS Kodu Dersin Adı T U K AKTS
GTE-4003 Bitirme Tezi I 0 2 1 2 GTE-4004 Bitirme Tezi II 0 2 0 2
GTE-4005 Yağ Teknolojileri 2 2 3 4 GTE-4016 Tahıl İşleme Teknolojisi 2 2 3 4
GTE-4023 Et ve Et Ürünleri Teknolojileri 2 2 3 4 GTE-4018 Gıda Katkı Maddeleri ve Toksikoloji 2 0 3 4
            GTE-4020 Duyusal Analiz 2 2 3 4
            GTE-4022 Girişimcilik 2 0 2 4
Seçmeli Dersler Seçmeli Dersler
GTE-4021 Ambalajlama Teknikleri 0 0 0 16 GTE-4024 Gıda Atıkları ve Değerlendirilmesi 2 0 2 4
GTE-4025 Kariyer Stajı 2 0 2 2 GTE-4026 Yeni ürün Geliştirme 2 0 2 4
GTE-4027 Kanatlı Etleri İşlemeciliği 2 0 2 2 GTE-4028 Alkollü İçecek Teknolojisi 2 0 2 4
GTE-4029 Gıda Muhafaza Teknikleri 2 0 2 2 GTE-4030 Gıda ve İş Etiği 2 0 2 4
GTE-4031 Peynir Teknolojisi 2 0 2 2 GTE-4032 Zeytinyağı Teknolojisi 2 0 2 4
GTE-4033 HACCP Sistemi Uygulamaları 2 0 2 4            
GTE-4035 Sürdürülebilir Gıda Üretimi 2 0 2 4            
GTE-4037 Gıda Üretiminde Veri Analizi 2 0 2 4            
GTE-4039 Gıda Biyolojisi 2 0 2 4            
GTE-4041 Gıda Güvenliği 2 0 2 4            
GTE-4043 Gıda Üretiminde Alternatif Uygulamalar 2 0 2 4            
GTE-4045 Gıda Endüstrisinde Soğuk Zincir Uygulamaları 2 0 2 4            
GTE-4047 Yumuşakça ve Eklembacaklı İşlemeciliği 2 0 2 4